Hjem - Lions Fuglebjerg

Lions brillerer ved folketingsvalget d. 5. Juni

Når du går til valgurnen ved folketingsvalget, kan du også donere dine brugte briller til Afrika. Lions klubberne i Suså, Næstved og Fuglebjerg har opstillet indsamlingsboks ved valgstederne i Næstved kommune

- Vores brilleindsamlinger plejer et være populære, fx indsamlede Lions klubberne ved EU-valget landet over mere end 16.000 par briller.
- og da vi ved, at valgdeltagelsen er noget højere ved folketingsvalg, håber vi på at kunne sætte en lille rekord!

Et glædelig gensyn
Når Lions deler briller ud, oplever vi stor glæde. Pludselig kan den synshæmmede se tydeligt igen.  Specielt Afrika og Latinamerika er på modtagerlisten. Over 30.000 par briller forlader hvert år vores opmålingssted for at blive fragtet ud i den store verden. Hovedparten af disse briller er blandt andet indsamlet gennem Lions.

Brillens rejse til nyt liv
Brillerne sendes til opmåling hos en produktionsskolen på Falster, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. Når de defekte briller er sorteret  fra, ender man op med ca. 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions/Leos for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Syn er også et Lions 100 års fokus
Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions fx var Lions med i udviklingen af den hvide blindestok, uddannelse af førerhunde, etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verden lande, foretaget mæslingevaccinationer (mod blindhed) og m.m.  Derfor er det også naturligt at syn og brilleindsamling er i fokus her i Lions 100 årsubilæumsår.

- Og der er bruge for det: Hvert minut fødes der et nyt synshæmmet barn et eller andet sted i verden, slutter Lions i Fuglebjerg, Suså, - Næstved.